Archiv článků

Digitální gramotnost

V pátek jsme měli den digitální gramotnosti.  V tento den jsme se věnovali počítačům, mobilům, hrám, sdílení a vyzkoušeli jsme si aplikaci Kahoot! Řešili jsme projekt 17. listopad. Zde odkaz na testík: create.kahoot.it/share/projekt-17-listopad/6fc666ec-1a75-410d-9b5d-cb3c1429879b V rámci...
Celý článek

Sv. Václav

28. 9. si připomínáme úmrtí sv. Václava. V pátek 7. 10. jsme si připomněli okolnosti státního svátku i života sv. Václava. 
Celý článek

Divadlo Bolt Rabbit

Ve čtvrtek jsme si vyzkoušeli naši angličtinu. A dokonce na divadelním představení. Bolt Rabbit nás provázel celým světem a luštili jsme záhady a příběhy. Zajímavé propojení angličtiny a češtiny v praxi všechny bavilo. 
Celý článek

Lesní pedagogika

V pondělí 26. 9. jsme ve škole měli skoro celý les. Naučili jsme se něco o škůdcích lesa, stromech, živočiších. Akce děti moc bavila. Vyzkoušeli jsme si nejen své znalosti, ale i motoriku, paměť a některé smyly. Více foto v gelerii přes eŽk.  
Celý článek

Finanční gramotnost

V úterý v hodině matematiky jsme počítali ve skupinách různé úkoly. Zjišťovali jsme ceny i zůstatky peněz. Prohlédli jsme si bankovky a převáděli jsme si částky do cizích měn. 
Celý článek

Hola, hola, škola volá...

Zahájení nového školního roku bude dle informací na webu školy - Úvod. Seznam pomůcek do 5. ročníku ke stažení zde.  Na všechny se těšíme s paní asistentkou v naší třídě. 
Celý článek

Vlastivěda - historická část

17. Renesance 16. Habsurkové 15. Jagellonci 14. Husitství 13. Gotický sloh 12. Lucemburkové  11. Románský sloh 10. Přemyslovci 9. Velká Morava 8. Naše nejstarší minulost v pověstech 7. Sámův kmenový svaz 6. Příchod Slovanů 5. Doba železná 4. Doba bronzová 3. Doba kamenná 2. České země v...
Celý článek

Do 5. B chodí 20 dětí. Z toho 11 chlapců a 9 děvčat.  

Sídlíme ve 2. patře v učebně č. 206. 

Třídní učitelka: Markéta Nováková - kabinet č. 202

Asistentka pedagoga: Zuzana Nykodémová